L'Eliana se prepara para la celebración de Sant Antoni Abat

Noticias
Fuente

L'Eliana vivirá este fin de semana la festividad en honor a Sant Antoni Abat una de las celebraciones con más arraigo en el municipio. Un amplio programa de actividades tendrá lugar durante todo el fin de semana.

Los elianeros y elianeras se reunirán en torno a la "foguera" que prenderá entrada la noche frente al Ayuntamiento en la Plaça del País Valencià y disfrutará de una sabrosa "fesolà", para nada menos que 2.500 comensales, además de  la cabalgata y el correfoc de la Penya del Coet Bufat.

El domingo se celebrará la santa misa en honor a San Antonio, la cual irá seguida de la bendición de animales y del reparto de 4.000 panecillos bendecidos. A las 17:30 horas tendrá lugar una merienda popular en los alrededores de la plaza con el reparto de 4.000 raciones de chocolate y ensaimadas entre los asistentes. ¡Feliz Sant Antoni Abat elianeros y a disfrutar de la fiesta y la tradición!

 

DESCARGA AQUÍ EL PROGRAMA

 

Programació de Festes

Divendres dia 15. L’inici de la Festa

“A Sant Antoni, un pas de dimoni”

A partir de les 19:00 Volteig General de Campanes que donaran el toc de l’inici de la festa, a continuació Passejada de Coets des de la porta de l’església, on es portarà el primer tronc de la foguera pels nostres carrers, avisant de que la festa ja a començat. El recorregut acabarà a la plaça del País Valencià on plantarem el primer tronc i on prepararem la nostra plaça per a la Cordà Tradicional Infantil per als nostres menuts. Després d’un bon sopar, ens vorem de nou a la plaça a partir de les 23:00 per a compartir amb la Cordà Tradicional de Sant Antoni. 

Demanem als joves i no tan joves prudència i precaució. La festa ben entesa perdurarà. La mal feta s’acabarà.

Dissabte dia 16. La Vespra de Sant Antoni

“ Sant Antoni i el dimoni jugaven al trenta-u, el dimoni va fer trenta i Sant Antoni trenta-u”

08:00 de bon de matí els nostres clavaris faran el muntatge de la foguera, i mentrestant els coeters del poble aniran avisant del dia de la vespra pels nostres carrers, amb una tronada despertà de Troc de Bac.

A les 10:00 com dicta la tradició, es començarà a cuinar la gran Fesolà per Juanito “el Guarda (fill)” al baix de casa del Tio Blanco (C/Francisco Alcayde, cantó amb C/Palau) ), esteu tots convidats a passar-se i observar com es cuina un dels plats gastronòmics més importants de l’hivern.

A partir de les 11:30 Cercavila pel nostre poble de Sant Antoni i els Dimonis. Obriu les vostres cases, obriu els vostres comerços, mireu-los fer la danseta i al porquet una ajudeta.

18:30 Cavalcada de Sant Antoni, acompanyats per la Banda de la Unió Musical l’Eliana. Pels carrers de costum on anirà l’haca repartint cacaus, tramussos i vi.

19:30 Correfocs amb el rapte de Sant Antoni i l’eixida del Drac! pels nostres carrers de costum a càrrec dels amics i amigues coeters de la Penya del Coet de l’Eliana

20:30 Encesa de la Foguera a la Plaça del País Valencià, amb focs d’artifici de gran colorit i a continuació la dansa de Sant Antoni i els Dimonis.

21:30 Repartiment de la Fesolà per a 2500 comensals.

NOTA : Tots els veïns estan convidats a estar junt la foguera portant taules, cadires, menjar i beguda, entre altres coses i poder gaudir tots junts d’aquesta meravellosa nit de Sant Antoni.

Diumenge dia 17. La Festa Gran de Sant Antoni

“Beneït Antoni sagrat excels verge i confessor: feu que ens guarde el increat de tot foc, mal i dolor”

11:30 Cercavila dels Clavaris de Sant Antoni amb la Banda de la Unió Musical l’Eliana

12:00 Santa Missa en honor a Sant Antoni a la l’Església de Nostra Senyora del Carme.

12:45 Eixida de la imatge de Sant Antoni Abat i Benedicció de tota classe d’animals en el C/ Santa Teresa, on una vegada s’haja passat per la benedicció se’l repartirà els panets tradicionals de Sant Antoni. (Es repartiran vora 4000 panets, 1 panet per persona)

13:30 Cercavila de Sant Antoni amb tots els animals pels carrers del nostre municipi amb la Unió Musical l’Eliana

14:00 Corretraca i tronada que recorrerà els carrers típics del nostre poble acabant al C/ Puríssima.

17:30 Berenar popular amb Xocolatà i Ensaïmades per a tots (4000 persones aprox.) al C/ Puríssima.

 

Publicidad